+31 (0)162 677 578info@hpproducts.nl
Fluorkunststof
Materialen
High performance plastics

PTFE

Poly Tetra Fluor Ethyleen

PTFE is een materiaal dat veelvuldig gebruikt wordt bij kritische toepassingen. PTFE is bestand tegen hoge temperaturen, chemisch resistent en heeft een zeer laag wrijvingscoëfficiënt. Verschillende vulstoffen kunnen worden gemengd met PTFE basis poeder om de eigenschappen te verbeteren. Als vulstoffen gebruiken we onder andere glasvezel, glazen kralen, koolstof, grafiet, molybdeen disulfide en brons. PTFE is alleen te verlijmen na etsen van het materiaal.

PTFE  toepassingen

Toepassingen van PTFE & Teflon® PTFE wordt veelvuldig gebruikt in vele verschillende industrieën:

Petrochemische en chemische verwerking

Dit materiaal is bij uitstek geschikt is voor pakkingen, bekledingen, pomp onderdelen, ringen, afdichtingen, spacers en dip buizen omdat het is bestand tegen corrosie en chemisch inert; het is bestand tegen vrijwel alle zuren en logen in omgevingen tot 260 graden Celsius.

Elektronische toepassingen

PTFE is een van de beste isolatoren. In dunnere folies, zal het isoleren tot 500 volt per mil. We leveren ook kwaliteiten die zelfs een grotere diëlektrische sterkte hebben. Het wordt vaak gebruikt in draad en kabel bekledingen en om geleidende oppervlakken te isoleren. Dit veelzijdige materiaal kan verwerkt worden in verschillende isolatoren en hoogspanning componenten voor elektrische installaties.

Halfgeleiderindustrie

PTFE is inert, en heeft een temperatuurbereik van min 200 graden Celsius tot 260 graden Celsius. Het materiaal is bij uitstek geschikt voor verschillende items welke gebruikt worden in de productie van chips, waaronder inkapseling van apparaten voor kwartsverwarmingselementen en dergelijke.

Voedsel, dranken en farmaceutische industrie

Virgin PTFE is goedgekeurd door de Food and Drug Administration voor het gebruik in de voedingsmiddelen, dranken, cosmetica en farmaceutische industrie. Folie en platen maken een inert, niet-toxisch glij oppervlak. Transport componenten - profielen, geleiderails en glijbanen – zijn bestand tegen hoge temperaturen in bak- en/of droog-ovens of andere verwarmde processen welke gebruikt worden voor voeding, cosmetica en farmaceutische productieprocessen.

Laboratoriumtoepassingen

Leidingen, buizen en vaten welke gebruikt worden in diverse laboratoriumproducten door hun chemische resistentie, en inertie. Geen hechting van verontreinigingen aan het oppervlak.

Offshore

PTFE heeft de laagste wrijvingscoëfficiënt van alle kunststoffen, PTFE kan worden gezaagd of gestanst in glijplaten, is bestand tegen weersinvloeden, en is tevens een inerte verbinding tussen ongelijksoortige bouwmaterialen, zoals staal en beton.

Algemene eigenschappen:

PTFE Vulstoffen

Verschillende vulstoffen kunnen worden gemengd methet PTFE basis poeder om bepaalde eigenschappen te verbeteren, bijvoorbeeld glasvezel, glazen kralen, koolstof, grafiet, molybdeendisulfide, brons, etc.

PTFE verlijmbaarheid

Onbehandeld PTFE is moeilijk verlijmbaar, alleen door de PTFE te etsen is verlijming mogelijk.

Vragen of advies nodig?

We vertellen u graag wat de mogelijkheden van PTFE zijn voor uw specifieke uitdaging.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel +31 162 677578. Of vul het formulier op deze pagina in.

Bekijk onze andere Fluoroplastics
Interesse in PTFE?

Vraag een offerte aan.

Bedankt voor uw aanvraag!
x Versturen mislukt
Controleer velden en probeer opnieuw.